Slik lager du havrekjeks med vanilje på Norgesglass

Havrekjeks er det perfekte tilskuddet til julens syv slag. Med denne sunne glutenfrie versjonen av havrekjeks får du næringsstoffer og fiber på menyen. Denne kommer du til å like!
desember 5, 2016

Kjeksen er søtet med kokossukker som tilfører en smak som minner om karamell, og er sunnere enn det tradisjonelle hvite sukkeret. I disse havrekjeksene er det også tilsatt frø fra vaniljestang for ekstra god smak. Disse smaker så godt et en kjeks ikke er nok. Derfor anbefaler jeg 1 liters Norgesglass hvis du skal gi bort som gave!

For å lage Christinas havrekjeks trenger du: 

1 ss malte linfrø + 3 ss vann

1 kopp havre

1 kopp havremel

1 ts bakepulver

1/4 ts salt

1 dl kokossukker

frø fra 1/2 vaniljestang

1,5 dl smeltet kokosolje

Forvarm ovnen til 175ºC. Bland sammen malte linfrø og vann i en liten skål og la det stå 10 minutter. Bland sammen alt det tørre i en større bolle og hell i kokosoljen etterfulgt av linfrøblandingen. Bland alt sammen. Finn frem et stekebrett med bakepapir og bruk en liten isskje til å fordele like små porsjoner til hver kjeks.

Form til runde kjeks og trykk ned toppen slik at den blir flat og kjeksen får ønsket fasong. Stekes i 7-8 minutter midt i ovnen. Avkjøl kjeksen 10 minutter på stekebrettet før du har de over på rist.

Oppbevar havrekjeksen på pyntede Norgesglass og gi bort som fine julegaver til familie og venner.

Hvilket lokk liker du best?

Av Christina Fostad Moe - Cblends

Har du noen spørsmål om julesnacks som er fri for egg, gluten, soya og melk? Kontakt Christina på Instagram og Facebook!

Flere spennende artikler!

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2020