INGREDIENSER

Julegløgg på Norgesglass
Å lage egen gløgg til jul trenger verken være vanskelig eller kostbart. Sammen med blogger Marmeladedamen viser vi deg hvordan du gjør det!
desember 4, 2018

1 dl rødvin eller hvitvin
4 dl vann
2 dl sukker
2 stjerneanis
1 ts hele kardemommekjerner
2 biter kanel
10 nellikspiker
5 cm fersk ingefær
1 appelsin
SLIK GJØR DU DET
Bruk kun skallet på appelsinen. Få så lite som mulig av det hvite på appelsinskallet med, da dette er bittert. Ha appelsinskallet opp i kjelen sammen med alle de andre ingrediensene. Kok opp blandingen. Ta den av plata etter oppkok og la det hele trekke i 30 min. Sil av krydderet. Kok gløggekstrakten opp på nytt. Nå lar du den småkoke i 10 min. Du har nå en deilig hjemmelaget gløggekstrakt
KJØP ORIGINALE NORGESGLASS
Oppskrifter på Norgesglass? Besøk marmeladedamen.com