Julegløgg på Norgesglass

Å lage egen gløgg til jul trenger verken være vanskelig eller kostbart. Sammen med blogger Marmeladedamen viser vi deg hvordan du gjør det!
desember 4, 2018

INGREDIENSER

1 dl rødvin eller hvitvin

4 dl vann

2 dl sukker

2 stjerneanis

1 ts hele kardemommekjerner

2 biter kanel

10 nellikspiker

5 cm fersk ingefær

 1 appelsin

SLIK GJØR DU DET

Bruk kun skallet på appelsinen. Få så lite som mulig av det hvite på appelsinskallet med, da dette er bittert. Ha appelsinskallet opp i kjelen sammen med alle de andre ingrediensene. Kok opp blandingen. Ta den av plata etter oppkok og la det hele trekke i 30 min. Sil av krydderet. Kok gløggekstrakten opp på nytt. Nå lar du den småkoke i 10 min. Du har nå en deilig hjemmelaget gløggekstrakt

KJØP ORIGINALE NORGESGLASS

Oppskrifter på Norgesglass? Besøk marmeladedamen.com

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018