Karamellkuler dyppet i sjokolade og mandler!

Dadler er steinfrukter som for mange hører til julens tradisjoner. De klissete delikatessene passer perfekt til snacks og med sin naturlige sødme trengs det ikke ekstra sukker. Her har dadlene blitt til kuler med et hint av vaniljesmak. Dyppet i en enkel sjokolade og ristede mandler blir dette raskt en slager blant julens godsaker.
desember 5, 2016

For å lage Christinas karamellkuler trenger du: 

Karamellkuler

20 myke dadler (fjern kjerner)

1 ts kokosolje

2 ss kokosmelk

frø fra 1/2 vaniljestang

en klype salt

Sjokolade

0,75 dl raw kakao

0,75 dl kokosolje

2 ss lønnesirup

frø fra 1/2 vaniljestang

en klype salt

+

1 dl hakkede mandler

Slik gjør du: 

Kjør alle ingrediensene til karamellkulene i en blender til en glatt masse. Sett det i fryseren i 30 minutter. I mellomtiden rister du mandler i en tørr panne før du har de over i en skål. For å lage sjokoladen smelter du kokosolje over vannbad og rører inn lønnesirup, frø fra vaniljestang, kakao og salt. Hell sjokoladen i en liten skål og sett den kjølig noen minutter. Ta daddelmassen ut av fryseren og rull til 10 runde kuler. Bruk en gaffel til å dyppe kulene i sjokoladen. La overflødig sjokolade renne av før du dypper kulene i skålen med mandler og legger de på et fat. La kulene stivne i kjøleskapet. Oppbevares på glass i kjøleskapet.

Hvilket lokk liker du best?

Av Christina Fostad Moe - Cblends

Har du noen spørsmål om julesnacks som er fri for egg, gluten, soya og melk? Kontakt Christina på Instagram og Facebook!

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018