Marmeladedamens eplegløgg

Marmeladedamen Fatima er den reneste tryllekunstner med frukt, bær og grønnsaker! Her får du oppskrift på Fatimas eplegløgg, laget på norske epler.
desember 4, 2019

Denne friske, herlige eplegløggen har en lekker rosa farge og smaker helt vidunderlig av jul! Perfekt til førsjulskosen!

Du trenger:

2 kg epler
1.5 l vann
2 kanelstenger
1 vaniljestang
5 nellikspiker
3 stjerneanis
0.5 ts kardemommekjerner
Saft av 2 sitroner
300-500 g sukker per liter avsilt saft

Slik gjør du:

Skyll eplene godt og skjær dem i grove biter. Ha eplene over i en stor kjele. Tilsett vann og krydder. Kok opp og la det småkoke i ca 30 minutter. Sil av gløggen enten i en silduk eller en tettmaska sil. Du kan også bruke et rent kjøkkenhåndkle. La fruktmassen renne av i minst 30 minutter.

Mål opp gløggen, og ha den over i en ren kjele. Tilsett sukker (etter smak) og sitronsaft. Kok opp og fjerne skumlaget som eventuelt danner seg. Ha gløggen over på rene varme flasker (gjerne Norgesflasker). Oppevares kjølig. Dette blir ca 1.5 liter ferdig ganske konsentrert gløgg. Kan tilsettes hvitvin om ønskelig. Nyt!

 

Flere oppskrifter og masse inspirasjon finner du hos @marmeladedamen på Instagram.

Norgesglassprodukter til gløgg og tilbehør

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018