Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Panna cotta med jordbær

Hva er vel bedre enn enn frisk og deilig jordbær-panna cotta med sesongens norske jordbær?
juni 19, 2018

Ingredienser (4-6 porsjoner)

6 dl kremfløte
150-200 gr sukker, avhengig av hvor søte jordbærene er
frø fra en vaniljestang
500 gr friske jordbær
saften fra 1/3 lime, evnt smak til med mer eller mindre
6 stk gelatinplater

Slik gjør du:

  • Kjør jordbærene i en blender eller stavmikser til en glatt pure. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 7-10 minutter.
  • Ha fløte i en kjele. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland frøene inn i litt sukker med en gaffel så frøene løser seg fra hverandre, så slipper du å få store klumper med vaniljefrø i panna cottaen. Tilsett dette, resten av sukkeret og vaniljestangen i fløten. Kok opp under omrøring. Når fløteblandingen har kokt opp, tar du kjelen av varmen, fisker ut vaniljestangen og tilsetter jordbærpureen. Rør pureen ut i fløten og smak til med litt limesaft.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme jordbær- og fløteblandingen. La den avkjøles noe før den fordeles i 4-6 glass. Sett glassene i kjøleskap og la panna cottaen stivne over natten.
  • Server med friske jordbær, revet limeskall og sitronmelisse.

Server i Norgesglass!

For flere tips fra Bakemagi, klikk her!

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018