
Panna cotta med jordbær
Hva er vel bedre enn enn frisk og deilig jordbær-panna cotta med sesongens norske jordbær?
juni 19, 2018

6 dl kremfløte
150-200 gr sukker, avhengig av hvor søte jordbærene er
frø fra en vaniljestang
500 gr friske jordbær
saften fra 1/3 lime, evnt smak til med mer eller mindre
6 stk gelatinplater

Slik gjør du:
- Kjør jordbærene i en blender eller stavmikser til en glatt pure. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 7-10 minutter.
- Ha fløte i en kjele. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland frøene inn i litt sukker med en gaffel så frøene løser seg fra hverandre, så slipper du å få store klumper med vaniljefrø i panna cottaen. Tilsett dette, resten av sukkeret og vaniljestangen i fløten. Kok opp under omrøring. Når fløteblandingen har kokt opp, tar du kjelen av varmen, fisker ut vaniljestangen og tilsetter jordbærpureen. Rør pureen ut i fløten og smak til med litt limesaft.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme jordbær- og fløteblandingen. La den avkjøles noe før den fordeles i 4-6 glass. Sett glassene i kjøleskap og la panna cottaen stivne over natten.
- Server med friske jordbær, revet limeskall og sitronmelisse.

Server i Norgesglass!
For flere tips fra Bakemagi, klikk her!