Bringebærsyltetøy med chia og honning

Hva med hjemmelaget, nyrørt bringebærsyltetøy uten sukker til julebrunsjen? Syltetøyet er rik på smak og næringsstoffer. Denne kommer du garantert til å like!
desember 14, 2016

For å lage Kristins bringebærsyltetøy trenger du:

500 g frosne bringebær

2 ss sommerhonning (eller lønnesirup)

2 ss chiafrø

Slik gjør du det:

Ha de frosne bringebærene og honningen i en kjele på middels varme. Mos bringebærene med potetstampe etterhvert som de begynner å varmes opp. La det småkoke videre på lav varme i ca 5 minutter. Ha deretter i chiafrø og la det koke videre på lav varme i ca 10 minutter til syltetøyet har tyknet opp til ønsket konsistens.

Ha syltetøyet i et Norgesglass og la det avkjøles. Syltetøyet holder seg i kjøleskapet ca en uke og smaker supergodt på ferske rundstykker!

Hvilket Glass liker du best?

  1. GLASS M/HENGSLET LOKK 0,4L
    GLASS M/HENGSLET LOKK 0,4L
    Tilbudspris 34,30 Vanlig pris 49,-
  2. GLASS M/HENGSLET LOKK 1L
    GLASS M/HENGSLET LOKK 1L
    Tilbudspris 48,30 Vanlig pris 69,-
  3. NORGESGLASS 1L
    NORGESGLASS 1L
    Tilbudspris 34,50 Vanlig pris 69,-

Av Kristin Hjelstuen - Spisogyt

Kristin Hjelstuen er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Hun jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at hun kan yte mer i idretten sin. Har du noen spørsmål om kosthold rettet mot idrett? Kontakt henne på Instagram og Facebook!

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018