For å lage Kristins bringebærsyltetøy trenger du:
500 g frosne bringebær
2 ss sommerhonning (eller lønnesirup)
2 ss chiafrø
For å lage Kristins bringebærsyltetøy trenger du:
500 g frosne bringebær
2 ss sommerhonning (eller lønnesirup)
2 ss chiafrø
Slik gjør du det:
Ha de frosne bringebærene og honningen i en kjele på middels varme. Mos bringebærene med potetstampe etterhvert som de begynner å varmes opp. La det småkoke videre på lav varme i ca 5 minutter. Ha deretter i chiafrø og la det koke videre på lav varme i ca 10 minutter til syltetøyet har tyknet opp til ønsket konsistens.
Ha syltetøyet i et Norgesglass og la det avkjøles. Syltetøyet holder seg i kjøleskapet ca en uke og smaker supergodt på ferske rundstykker!
Hvilket Glass liker du best?
Av Kristin Hjelstuen - Spisogyt