Slik lager du DIY-lampe!

Norgesglassene kan brukes til så mangt! Som f.eks lamper og lykter. Med små justeringer kan du få et Norgesglass til å lyse opp hvilket som helst interiør. Heng dem fra taket eller sett dem i hylla!
januar 6, 2017

Av Torny Hesle - @diypig

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for Norgesglass! Bestemor i Trysil lagde eget syltetøy og hadde Norgesglass i fleng, så det er nok gamle sommerminner som bringer frem nostalgien. Klisjé så til de grader, men akk så fint likevel! Forrige gang jeg var i Trysil fant jeg et helt lager av dem i kjelleren hos bestemor, og snill som hun er lot hun meg ta med et par hjem. Siden jeg lar min gode venninne Nora lage syltetøy for meg har jeg hatt liten bruk for glassene på kjøkkenet.

Da jeg kom over lignende lamper på internett hadde jeg ideen klar. Jeg har valgt ledning og materialer jeg synes ser bra ut, men man kan sikkert lage disse lampene på andre måter også. Kopier slavisk eller bli inspirert!

For å lage Tornys lampe trenger du:

1,0 liters Norgesglass

En pæresokkel med stofftrukket ledning.

Lyspære som passer i sokkelen

Støpsel

Plastlokk fra isboks

Bølgepapp

Saks

Skrutrekker

Penn

OBS! dersom du ønsker å henge lampen rett fra et lampeuttak i taket trenger du ikke støpsel! Da hopper du bare over trinnene hvor jeg viser hvordan du bytter ut koblingslisten med støpsel.

Lag lampe med Norgesglass i fire størrelser!

Flere spennende artikler!

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2020