Slik lager du julegranola på Norgesglass

De beste julegavene er de man lager selv. Dette er en julegave med mye omtanke - også smaker den så godt!
desember 1, 2018

Av Kristin Hjelstuen - Spisogyt

De beste julegavene er de man lager selv, og i år tenkte jeg å invitere over en venninnegjeng, kose oss på kjøkkenet og trylle frem spiselige julegaver som denne granolaen. Dette blir en julegave med mye omtanke! Også smaker den så godt!

For å lage Kristins julegranola trenger du:

250 g store havregryn

50 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

50 g linfrø (knuste i en foodprosessor)

50 g gresskarkjerner

100 g nøtter (jeg bruker ofte hasselnøtter og mandler)

30 g chiafrø (kan sløyfes)

25 g brunt sukker

1 ss rapsolje

1 ss honning

1 dl appelsinjuice eller eplejuice

2 klyper maldonsalt

2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

Tilsett gjerne tørket frukt som rosiner, tranebær, kokosflak osv etter steking om ønskelig. TIPS! Ønsker du en julegranola med smak av pepperkake kan du tilsette pepperkakekrydder som finnes på butikken eller blande inn 1 ts kanel, ½ ts malt nellik, ½ ts malt ingefær, ½ ts malt kardemomme.

Originale Norgesglass

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 140 grader over-og undervarme. Grovhakk mandler og hasselnøtter. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle med unntak av det brune sukkeret.

Ha appelsinjuice, rapsolje, brunt sukker, honning og vaniljeekstrakt i en kjele. Varm opp blandingen til alt er oppløst og hell den over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen.

Ha blandingen over på en stekeplate som er dekket med bakepapir og fordel granolaen jevnt utover.

Stekes midt i ovnen til den har fått en gylden brunfarge, ca. 60 minutter. Den kan gjerne stå lenger også, men følg med. Det lønner seg å røre i blandingen hvert 15-20 minutt for at granolaen skal bli stekt likt overalt.

La granolablandingen avkjøles. Tilsett tørket frukt og bær om ønskelig. Hell granolaen over over på et Norgesglass Vil du gi bort i julegave kan du knyte et fint bånd rundt Norgesglasset og lage en koselig lapp med innhold og en julehilsen. Granolaen er holdbar i ca en måned.

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2020