Hjemmelaget rødkål

Julens rødkål smaker fantastisk når den er laget fra bunnen av. Det er en enkel prosess som krever få ingredienser og kan lagres lenge.
desember 3, 2018

Av Christina Fostad Moe - Cblends

Rødkålen pynter opp ethvert måltid med sin fantastiske farge! Den er en skikkelig supergrønnsak som er stappfull av sunne vitaminer og mineraler. Her får du oppskrift på en vegansk versjon uten kraft fra kjøtt. Dette er et klassisk tilbehør til julemiddagen som virkelig kler Norgesglasset. Bare husk å sterilisere glassene før bruk! Tips: lag dobbel porsjon, så kan du gi bort noen glass som julegave!

For å lage Christinas rødkål trenger du: 

1 rødkål

1 gul løk

2 grønne epler

4 ss ripsgelé

4 ss eplesidereddik

1-2 laurbærblad

2 kanelstenger

4 ss agavesirup

1 dl vann

salt og pepper

Bruk en foodprocessor med grovt rivjern og kjør rødkål, løk og epler til fine biter. Eventuelt kan du kutte alt i strimler for hånd. Ha rødkål, løk og epler i en kjele og la det surre litt før du har i ripsgelé og honning. Tilsett deretter resten av ingrediensene og la det koke i ca. 50 minutter. Rør om en gang i blant. Smak til med salt og pepper. Server rødkålen varm til middag eller avkjøl og oppbevar kjølig på Norgesglass til senere bruk. 

Originale Norgesglass

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018