Spis og Yt sin vintersalat

Dette er en frisk og god lunsj for hektiske dager. Så lenge du lager den i et Norgesglass er det enkelt å ta den med dit du skal.
desember 14, 2016
SONY DSC

Vintersalaten er frisk og sunn, og perfekt som lunsj på skolen, jobben, hjemme eller på farten! Jeg lager ofte salaten kvelden i forveien, så er det bare å åpne kjøleskapet og ta med seg lunsjen på vei ut.

For å lage Kristins vintersalat trenger du:

1 stk gulrot

½ stk avokado

1 stk eple

Litt fetaost (cottage cheese fungerer også)

½ stk tomat

Noen skiver rødløk

En håndfull salat eller spinat

En håndfull ruccola

Spekeskinke eller skiver av røkt kalkun

Dressing (2 ss creme fraiche, ½ ts sitronsaft, ½ ss dijonsennep, salt og pepper)

Slik gjør du det

Vask og skjær opp alle ingrediensene slik du ønsker.Ved å legge ingrediensene til salaten lagvis (de ”tyngste” ingrediensene først) og i et Norgesglass, så holder salaten på sprøheten og er frisk og fin til lunsj. Ha dressingen i et beger og heller over når salaten skal spises. Du kan også ha med litt spekeskinke for å gjøre salaten ekstra delikat!

Hvilket glass liker du best?

SONY DSC

Av Kristin Hjelstuen - Spisogyt

Kristin Hjelstuen er idrettsutøver i skiskyting på høyt nivå og en matentusiast. Hun jakter hele tiden etter sunne og gode oppskrifter som gjør at hun kan yte mer i idretten sin. Har du noen spørsmål om kosthold rettet mot idrett? Kontakt henne på Instagram og Facebook!

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018