
Supergod aioli

Det fine med denne oppskriften er at du selv kan tilpasse mengde ut fra antall gjester, alt etter hvor mye du tror trengs. Vi anbefaler likevel å beregne litt ekstra da oppskriften fort kan bli en soleklar tilbehørsfavoritt blant gjestene...
Ingredienser:
Rømme
Majones
Hvitløk
Persille eller dill
Salt og pepper
Sitron
Slik gjør du:
- Finn frem en bolle og bland i like mye rømme som majones (mengde velger du selv).
- Finhakk et fedd hvitløk og ha dette i blandingen.
- Putt oppi litt finhakket persille eller dill etter ønske.
- Smak til med salt og pepper.
- Ferdigstill aiolien med saften av en halv sitron.
Hvis du har en blender hjemme anbefales det at du kjører hele blandingen en runde i blenderen før du setter den i kjøleskapet. Blandingen trenger ca. 30 min i kjøleskapet før den har fått en fin og stiv konsistens. Ønsker du at dressingen skal være lyse rosa i stil med (for eksempel) rekene? Da kan du putte en teskje rødbetesaft i dressingen for en fin, lyserosa farge på aiolien. Server i originale Norgesglass og du vil garantert løfte måltidet til et nytt nivå!
Bon appetit!
