
Hjemmelaget søtpotetsupe

400 g søtpotet
200 g gulrot
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss frisk ingefær
1 l kyllingbuljoing
1 stk lime
3 ss olivenolje
Salt
Kvernet pepper
½-1 hakket chilli etter hvor sterk du vil ha den
2 dl kokosmelk
Frisk koriander

Slik gjør du
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk (Porselensknivene De Cussion fra Porsgrunds Porselænsfabrik er alltid et godt valg).
Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
Tilsett hvitløk, ingefær og chilli og la det frese videre i ett minutt. Pass på så det ikke brenner seg! Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server suppen toppet med gresskarkjerner (Gjerne ristet litt i tørr panne),frisk koriander og litt rømme eller crème fraîche).