Hjemmelaget søtpotetsupe

Har du prøvd denne smakfulle og mettende suppen? Søtpotetsuppe med ingefær er en favoritt som alle vil like! Sunt og godt for hele familien!
april 13, 2018

Du trenger

400 g søtpotet

200 g gulrot

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 ss frisk ingefær

1 l kyllingbuljoing

1 stk lime

3 ss olivenolje

Salt

Kvernet pepper

½-1 hakket chilli etter hvor sterk du vil ha den

2 dl kokosmelk

Frisk koriander

Slik gjør du

Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk (Porselensknivene De Cussion fra Porsgrunds Porselænsfabrik er alltid et godt valg).

Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.

Tilsett hvitløk, ingefær og chilli og la det frese videre i ett minutt. Pass på så det ikke brenner seg! Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft.

Server suppen toppet med gresskarkjerner (Gjerne ristet litt i tørr panne),frisk koriander og litt rømme eller crème fraîche).

Server i Norgesglass!

  1. NORGESKOPPEN
    NORGESKOPPEN
    Tilbudspris 209,30 Vanlig pris 299,-

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018