Syltetøy på norgesglass!

Å lage syltetøy på eget kjøkken er lettere enn du tror så hva venter du på? Sett i gang og lag ditt eget syltetøy!
juni 6, 2018

Hvordan lage syltetøy hjemme?

Når du har fått bærene i hus og er klar til å sett i gang med kokingen av ditt eget, hjemmelagde syltetøy er det et par ting du bør huske på. Det er viktig å rense og vaske alle bærene grundig før du begynner å dele bærene inn i mindre porsjoner. Riktige glass for lagring og frysning av sluttproduktet er også en viktig faktor når du skal sylte. De originale Norges Glassene er perfekte til lagring av syltetøy ettersom de tåler grundig vask og sterilisering i ovn eller kok. Er du nøye og gjør dette skikkelig vil ikke bakterier eller mikroorganismer ødelegge syltetøyet ved langtidslagring.

Når du nå skal sette i gang med syltingen er det enkleste og raskeste definitivt snarkokt syltetøy, da er du sikret et godt resultat og metoden fungerer fint til alle bær. Finn frem en gryte av passende størrelse ut fra den mengden syltetøy du ønsker å lage. Bruk gjerne en gryte med lokk av rustfritt stål. Sukker er også viktig både for smak, konsistens og holdbarhet. Beregn derfor ca. 1/10 sukker i blandingen hvis du ønsker å ha syltetøyet passe søtt.

Kok opp hurtig

…og gjennomkok! Hvis du er flink og ikke koker opp for store prosjone om gangen slipper bærene å koke for lenge for de er gjennomkokt. 8-10 minutter pleier å være lenge nok per porsjon syltetøy. Når syltetøyet er ferdig kokt tilsetter du sukkeret, men fortsett å la det koke til alt sukkeret er oppløst. Skummet som dannes på toppen under kokingen bør fjernes da det kan inneholde bakterier som kan ødelegge syltetøyet ved lagring.

Fyll opp i Norgesglass

Når du er ferdig med sylting og syltetøyet har oppnådd den konsistensen du ønsker heller du det over på et Norgesglass i passende størrelse. Norgesglassene kommer i flere ulike størrelser, og finnes med skrulokk og hengslet lokk. For best mulig oppbevaring av syltetøyet bør du serilisere glassene før du fyller syltetøyet på de.

Norgesglassene trives like godt i fryseren som på festbordet, og er derfor både populære og praktiske glass til de fleste typer sylting. Husk også å feste på en lapp som gir deg oversikten over hva som er i de forskjellige glassene dersom du lager ulike typer syltetøy. Velg mellom krittetiketter eller vanlige merkelapper. Dette er også en super idé hvis du ønsker å gi syltetøyglasset som koselig gave til en venn eller familie.

Server og nyt!

Enten du velger å spise syltetøyet med en gang eller spare det til en senere anledning er det som regel både bedre, og ikke minst billigere, å lage syltetøy selv enn å kjøpe det i butikken. Syltetøy kan brukes til alt fra brødmat, pannekaker og som middags- eller desserttilbehør – alt etter hvilke bær du bruker! I tillegg er det enkelt, og kan gjerne gjøres som en morsom helge- eller hverdagsaktivitet sammen med noen du er glad i!

Våre originale Norgesglass

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018