Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en velkjent, norsk dessert som får mange til å tenke tilbake på barndommen. En frisk og deilig dessert som beviser at god smak aldri går av moten!
september 26, 2019

Server i Norgesglass:

Du trenger:

Til 4 personer:

  • 4 norske epler
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 3 dl knuste havrekjeks (f.eks Digestive)
  • 1 dl hakkede nøtter/mandler
  • 2 ss usaltet smør
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 vaniljestang (frøene)

Slik gjør du:

Skrell eplene, skjær bort kjernehusene og skjær eplene i terninger. Kok eplene møre i eplemost. Tilsett sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele møre eplebiter igjen. Avkjøl.

 

Smelt smør i en stekepanne, ha i knust kjeks, hakkede nøtter og kanel. Brun på middels varme. Vend på kjeksen hele tiden slik at det ikke blir brent, men får en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl.

 

Pisk kremfløte og sukker (2 ss). Legg knust stekt kjeks, eplemos og krem lagvis i porsjonsglass, gjerne Norge drikkeglass. Dryss litt av kjeksblandingen på toppen. Desserten kan lages et par timer før servering og settes i kjøleskapet.

 

Foto: @bjosolli61

Oppskrift er lånt fra godt.no

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018