Meny
MENU

Luftig “bounty”-mousse

Kombinasjonen kokos og sjokolade er en klassiker, og veldig populær hos mange. Del med en du er glad i, eller spis en nydelig dessert to dager på rad.

For flere tips fra Bakekona, klikk her!

Ingredienser

2 gelatinplater
250 ml kokosmelk
10 gram bakekakao – eller råkakao om du foretrekker det
Søtning – jeg brukte 2 ss sukrin gold
1 eggehvite

Slik gjør du:

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann.
  • Rist boksen med kokosmelk. Du kan bruke både vanlig og lett. Den vanlige gir selvfølgelig en fyldigere smak.
  • Tilsett kokosmelken i en skål. Rør sammen med bakekakao og søtning.
  • I en egen bolle stivpiskes eggehvite til du kan snu bollen opp ned.
  • Kok opp et par spiseskjeer vann i en liten kjele. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. I en tynn stråle helles gelatin-væsken oppi kokosmelken mens du rører konstant rundt.
  • Vend inn stivpisket eggehvite.
  • Fordel over to glass og sett kjølig.
  • Etter et par timer i kjøleskapet har den fått satt seg. Den kan også lages dagen før, og holder seg fint et par dager i kjøleskapet.
  • TIPS: Vend inn noen hakket sjokoladebiter før du heller blandingen i skåler. Godt med litt crunch og litt ekstra sjokolade er alltid deilig.
    Noen bær er også veldig godt på, og balanserer den mektige smaken med noe friskt.

Server i Norgesglass!


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500