Meny
MENU

Slik lager du Hikmets Gin and Tonic  i Norgesglass!

Gin and tonic (GT) er en cocktail bestående av… Gin og tonic. Andelen av Gin varierer i de fleste oppskrifter. Ikke glem isbiter og lime!

Av D Hikmet Søgård Çeltikçili – @hikiflair

Bakgrunnen til drinken sies å komme fra britiske kolonister i India som trengte den kininholdige tonic’en, fordi kinin er et botemiddel mot malaria. Ettersom tidlige versjoner av tonic ikke smakte spesielt godt fant de ut at Gin nøytraliserte smaken. GT er i så fall en av de ytterst få drinkene hvor brennevinet opprinnelige fungerte som blandevann. Før du starter er det bare å hente frem Norgesglasset, vaske det skikkelig og rydde kjøkkenbenken!
For å lage Hikiflair sin GT trenger du:
4 cl Gin
3 skiver lime
2 skiver sitron
3 skiver klementin
1 kvist rosmarin
2 skiver fra en hel agurk (ostehøvel)
6 blåbær
5 bjørnebær
1 flaske tonic (250ml) Prøv Fever-tree!
Slik gjør du det: Tre lime, klementin og sitron på en rosmarinkvast. Legg oppi Norgesglasset. Putt oppi skiver med agurk og resten av bærene og fyll opp med isbiter. Hell over Gin, og topp med tonic. Pynt tilslutt med bær og agurkskiver.
Tips: Hvis du ikke liker alkohol og tonic kan du bruke farris for å få en forfriskende drikke!

D Hikmet Søgård Çeltikçili er en profesjonell mixologist – en som spesialiserer seg på å lage cocktails i en bar. Foruten å være manisk fotballfan, hjemmelaget i Istanbul er Galatasaray, er han svært matinteressert og bruker Norgesglassene mye til å skape nye konsepter i baren. 
Har du noen spørsmål om drinker eller trenger tips for hva du skal lage til festen? Kontakt Hikmet på Instagram

Hvilket lokk liker du best?


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500