Meny
MENU

Hjemmelaget søtpotetsupe med mye god smak

Har du prøvd denne smakfulle og mettende suppen? Søtpotetsuppe med ingefær er en favoritt som hele familien vil like!

Du trenger

400 g søtpotet

200 g gulrot

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 ss frisk ingefær

1 l kyllingbuljoing

1 stk lime

3 ss olivenolje

Salt

Kvernet pepper

½-1 hakket chilli etter hvor sterk du vil ha den

2 dl kokosmelk

Frisk koriander

Slik gjør du

Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk (Porselensknivene De Cussion fra Porsgrunds Porselænsfabrik er alltid et godt valg).

Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.

Tilsett hvitløk, ingefær og chilli og la det frese videre i ett minutt. Pass på så det ikke brenner seg! Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft.

Server suppen toppet med gresskarkjerner (Gjerne ristet litt i tørr panne),frisk koriander og litt rømme eller crème fraîche).

Server i Norgesglass!


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500